Azhar Sulaiman mohon doa, jenazah bapa mentua selamat disemadikan di London


Jenazah bekas Pengerusi AirAsia Berhad, Datuk Pahamin Rajabdifahamkan telah dikebumikan di Tanah Perkuburan Chiqwell London, United Kingdom (UK).

Perkara tersebut dinyatakan sendiri oleh menantunya yang juga seorang pelakon, Azhar Sulaiman menerusi akaun TikTok.

Sudah selamat disemadikan di London
Menurut Azhar, urusan pengebumian bapa mentuanya sudah selesai dan dihadiri oleh ahli keluarga terdekat juga beberapa kenalan.

Dia juga meminta agar orang ramai dapat mendoakan allahyarham dan berharap rohnya ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.
@theazharsulaiman

Jenazah Allahyarham Arwah Pahamin A Rajab telah selamat disemadikan di Tanah Perkuburan Chiqwell London.Terima Kasih semua diatas ucapan dan Doa buat Arwah.

♬ original sound - AzharSulaiman

“Saya ingin memaklumkan bahawa urusan pengembumian Allahyarham Pahamin A Rajab telah selamat dilakukan di Chiqwell London UK, terima kasih kepada semua yang hadir untuk pengurusan pengembumian pada hari ini.

“Mari kita sama-sama semoga Allah akan mencucuri rahmat ke atas roh arwah bapa mentuaku dan ditempatkan arwah bersama orang beriman, amin,” kongsi Azhar.

Bagus cara keluarga semadikan jenazah di tempat beliau meninggal
Menjengah ke ruangan komen, ramai yang mengucapkan salam takziah kepada keluarga allahyarham Datuk Pahamin Rajab dan mendoakan agar roh beliau bersemadi dengan tenang.

Mereka juga memuji tindakan ahli keluarga yang mengebumikan jenazah allahyarham di tempat beliau meninggal kerana ia adalah langkah terbaik berbanding membawa pulang jenazah ke Malaysia.

Untuk rekod, Datuk Pahamin Rajab dikhabarkan meninggal dunia ketika dalam penerbangan ke London bagi menghadiri majlis graduasi cucunya iaitu anak kepada Azhar Sulaiman.

Walau bagaimanapun, ketika dalam pesawat, allahyarham didapati rebah sewaktu di tandas disebabkan serangan jantung.