Bantuan Khas Sehingga RM5000 Bagi Satu Keluarga Kini Dibuka | Tahun 2023

Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan๐Ÿ‘‡https://t.me/SenaraiBantuanKerajaan

Bantuan Khas Sehingga RM5000 Bagi Satu Keluaraga Kini Dibuka. Kini Belanjawan 2023, Malaysia Madani adalah berlandaskan enam perkara: kemampanan, kesejahteraan, daya cipta, hormat, keyakinan dan ihsan.

Dengan  itu, Tema Membangun Malaysia MADANI, Belanjawan 2023 akan memastikan langkah yang lebih mampan dan terangkum berpaksikan keadilan sosial di samping menggerakan usaha reformasi pentadbiran dan tatakelola baik.

Bantuan Khas Sehingga RM5000

Permohonan akan dibuka bermula ๐Ÿญ๐Ÿฑ ๐— ๐—ฒ๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ต๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ฎ ๐Ÿฎ๐Ÿฒ ๐— ๐—ฒ๐—ถ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฏ khusus untuk ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ธ ๐—ข๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ž๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—จ๐—ฝ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ (๐—ข๐—ž๐—จ) ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—บ๐˜‚๐—ฟ ๐Ÿญ๐Ÿด ๐˜๐—ฎ๐—ต๐˜‚๐—ป ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐—ต (tertakluk kepada syarat permohonan).

Antara jenis bantuan yang ditawarkan:
1) Makanan/Keperluan Tambahan
2) Pembelian/Pembaikian Peralatan atau Mesin
3) Ubat-ubatan
4) Pendidikan (Pusat Terapi/Kelas Khas untuk Anak OKU)

Cara Mohon

Permohonan perlu ๐—ฑ๐—ถ๐—ถ๐˜€๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ ๐—ฎ๐˜๐—ฎ๐˜€ ๐˜๐—ฎ๐—น๐—ถ๐—ฎ๐—ป (๐—ผ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ป๐—ฒ) di pautan www.anisselangor.com ๐——๐—”๐—ก ๐—ต๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ฑ๐—ถ๐—ฐ๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ธ & ๐—ฑ๐—ถ๐—ต๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ผ๐—ธ๐˜‚๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ถ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐˜‚๐—ธ๐—ฎ๐—ป dalam tempoh 14 hari dari tarikh permohonan dibuat.

Kegagalan menghantar dokumen yang lengkap dalam tempoh tersebut akan menyebabkan permohonan DITOLAK.

๐—ง๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ธ๐—ต ๐—ฎ๐—ธ๐—ต๐—ถ๐—ฟ penghantaran borang permohonan adalah pada ๐Ÿฏ๐Ÿฌ ๐— ๐—ฒ๐—ถ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฏ (๐—ฆ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜€๐—ฎ) – ๐Ÿฑ.๐Ÿฏ๐Ÿฌ ๐—ฝ๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฑ๐—ถ ๐—œ๐—ฏ๐˜‚ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ท๐—ฎ๐—ฏ๐—ฎ๐˜ ๐—ฌ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—ป ๐—ช๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—ฎ๐—ป ๐—”๐—ป๐—ฎ๐—ธ ๐—ฆ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ผ๐—ฟ (๐—ฌ๐—”๐—ช๐—”๐—ฆ).