Syarat Kelayakan Kredit E-Dompet Percuma RM200 | Info Penuh

Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan👇https://t.me/SenaraiBantuanKerajaan

Syarat Kelayakan Kredit E-Dompet Percuma RM200. Sedikit perkongsian mengenai syarat kelayakan E-Dompet percuma RM200.

Bantuan kredit e-dompet RM200 one-off bagi golongan belia berumur 18 hingga 20 tahun bertujuan untuk membudayakan pembayaran tanpa tunai.

Berikut adalah sedikit perkongsian tentang E-Dompet 2023 tersebut. E-Dompet ini khas untuk golongan belia dan ianya hanya boleh ditebus melalui aplikasi tanpa tunai.

E-DOMPET PERCUMA RM200 2023

E-Dompet percuma RM200 ini merupakan salah satu inisiatif yang kerajaan Malaysia dalam membantu golongan belia dimana setiap kelayakan akan menerima bayaran berjumlah RM200.

Ianya bertujuan bagi meringankan beban kewangan golongan belia serta menggalakkan golongan ini membuat transaksi tanpa tunai.

Pada Belanjawan 2023 E-Dompet ini dijenamakan kepada E-Tunai Belia Rahmah.

Bantuan ini adalah sama dengan bantuan yang dilaksanakan oleh kerajaan terdahulu seperti eBelia (2021) dan ePemula (2022).

SYARAT KELAYAKAN KREDIT E-DOMPET

Berikur adalah syarat kelayakan yang telah ditetapkan :
- Bantuan ini diberikan kepada golongan belia berumur 21 tahun ke atas
- Warganegara Malaysia

JUMLAH BAYARAN

Program ini bakal memanfaatkan kepada 2 juta orang belia Malaysia. Setiap belia yang layak akan menerima bayaran berjumlah :
- RM200

TARIKH BAYARAN BANTUAN E-DOMPET 2023

Tarikh bayaran bagi bantuan khas ini belum diumumkan setakat ini. Dijangkakan bayaran bakal dilaksanakan pada April ini seperti tahun-tahun sebelumnya. Maklumat lanjut akan dikemaskini.

MAKLUMAT LANJUT

Selain daripada bantuan e-dompet ini, terdapat pelbagai jenis bantuan yang telah dilaksanakan pada tahun ini. Sila layari laman rasmi Bajet 2023 – DI SINI