Tom & Jerry CheeseCake | Resepi mudah | No Oven, No Mixer, No Egg

Info Resepi Masakan 2023
https://t.me/ResepiKampungku

Video 👇

Assalamualaikum semuanya..,😍😍
.
Kali ni Kak Sue mau share resepi kek yang kira Viral jugaklah skrg ni sebab ramai dah yg buat dan ada yg jual. 
.
Resepi ni asalnya dari korea dan ada jugak yang versi Thailand. hihi yang ni KakSue sda ada modified sikit darisegi filling cheesecakenya.
Yang ni fillingnya KakSue guna Oreo chocolate cheese sebab KakSue memang suka perasa oreo. 🤣
.
Filling kek ni sebenarnya boleh letak perasa apa ja yg kita suka, boleh jugak letak sponge cake dalam dia atau letk biskut.. Terpulang kreativiti masing2..hihi
.
Oklah gaiss.. Jom kita tengok apa bahan2 di perlukan.😍
.
.
Bahan kulit luar :
🐈250gr White chocolate ( sebaiknya yg good quality supaya dia x jadi keras sangat)
*Boleh jugak guna white choc yang biasa macam kakSue ni tapi dia ada keras sikit lah..hihi
🐈 Sedikit pewarna Kuning
Bahan Isian Cheesecake :
250gr Cream cheese ( suhu bilik)
100ml Susu Full Cream
40gr Gula
7 keping biskut oreo
70gr dark choc coin/compound
160ml Whipping Cream
7gr Gelatine halal
Tools :
Silicone Cheesecake Mould 
.
*KakSue guna yang sekali banyak bersambung. Tapi lebih senang guna yang satu2.
Boleh beli di shopee.😊
.
Oklah gais. selamat mencuba! Resepi ni x susah gais.. Konfirm boleh buat.hihi
.
.
#ApaKauRasaKitchen
#byKakSue
#TomandJerryCheesecake