“Sampai ke Qatar!” -Lelaki angkat bendera PH ketika tonton Piala Dunia di stadium

Pelantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-10 sememangnya menjadi detik paling bermakna buat para penyokong Pakatan Harapan (PH) yang menanti penuh debar sejak 5 hari selepas Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Pastinya bendera PH telah dikibarkan dimana-mana sejak semalam setelah Anwar sah bergelar PM ke-10.
Sampai ke Qatar!
Paling mencuri tumpuan sudah tentu rakaman video yang dikongsikan di Twitter oleh seorang pengguna dikenali sebagai @devprasad888.

Mana tidaknya, hantaran berkenaan telah menunjukan seorang lelaki mengangkat bendera PH di dalam stadium dipercayai ketika menonton perlawanan Piala Dunia Qatar 2022 sewaktu Brazil menentang Serbia.

Lelaki India tersebut mengangkat jelas bendera PH di tengah-tengah lautan penonton yang meyaksikan pertembungan dua pasukan dunia di World Cup 2022.

Walaupun dia seperti begitu bersemangat, namun penonton disekeliling seakan tidak faham dengan mesej yang ingin disampaikan.

Dah sampai world Cup ye bendera parti

Justeru itu, ruangan komen pengguna Twitter berkenaan telah mendapat pelbagai maklum balas dengan masing-masing berasa terhibur melihat gelagatnya yang mungkin menzahirkan rasa gembira diatas pelantikan Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri.

Sepupu tak tahu dia pergi Qatar

Terhibur betul dengan benda2 macam ni

Sangat la tiba2 ye

Salah stadium ke?

Politik Malaysia liar betul hahaahSumber: OhMyMedia