Bersungguh keluar lepas subuh, Siti Elizad ‘tepuk dahi’ salah lokasi mengundi

Hari ini sememangnya ramai yang teruja untuk keluar mengundi memandangkan ia hanya berlaku 5 tahun sekali sahaja. Untuk mereka yang sudah layak untuk mengundi, beberapa perkara perlu diambil perhatian supaya tidak berlaku sebarang masalah.
Mengundi punya pasal
Hal ini samalah seperti yang berlaku kepada selebriti dan juga penyampai radio wanita, Siti Elizad apabila mengalami sedikit masalah kerana tidak menyemak dahulu lokasi mengundi.

Menceritakan kejadian tersebut di Instagram, Elizad memaklumkan yang dia begitu teruja sehingga selepas subuh sudah keluar untuk mengundi.

Beratur panjang2 salah tempat pulak

Sesampai di lokasi pertama, dia telah beratur panjang dan mengikut saluran ditetapkan sehinggalah dimaklumkan namanya tiada dalam senarai mengundi di lokasi tersebut.

Rupanya, dia perlu mengundi di sekolah menengah tetapi dia telah hadir ke sekolah rendah.

Memang buat hal tengah sakit perut

Insiden tersebut telah menjadi bahan gelak tawa rakan-rakan selebriti serta peminatnya di ruangan komen kerana terhibur dengan ragam Elizad yang teruja keluar mengundi untuk Pilihan Raya Umum ke 15 (PRU15) ini.

Ada juga yang berseloroh mengatakan nasib baik dia hanya salah lokasi mengundi dan tidak salah ke siaran radio tempatnya bertugas.

Ada yang sama kes jugak

Tapi muka confident tu penting

Ni la yang paling takutkan, salah SK & SMK

Yang ikut rakam tu pun penat sama

Macam-macam kerenah rakyat Malaysia keluar mengundi hari ini kan. Semoga semuanya berjalan dengan lancar sehingga keputusan PRU15 nanti diumumkan.


Sumber: OhMyMedia