TARIKH BAYARAN BKM TAMBAHAN RM500 SEMAK DI LINK KELAYAKAN ANDA!

Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan👇https://t.me/SenaraiBantuanKerajaan

TARIKH BAYARAN TAMBAHAN BKM RM500 – Untuk makluman, Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) akan dibuat secara berperingkat yang melibatkan 4 fasa dalam setahun. Kadar bayaran bagi setiap fasa adalah berbeza mengikut kategori penerima. Kerja juga menyediakan bayaran BKM tambahan kepada beberapa kategori yang layak.

Siapakah yang akan menerima bayaran Bantuan Tambahan dan bilakah tarikh pembayaran BKM Tambahan? Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut mengenai pembayaran BKM Tambahan.

Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) diumumkan dalam bajet 2022 dan akan memberi manfaat kepada semua isi rumah B40 & M40, warga emas dan bujang. Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) merupakan bantuan tunai kerajaan yang lebih disasarkan kepada golongan yang memerlukan bagi meringankan kos sara hidup dan bebanan rakyat berpendapatan rendah.

Kadar tambahan Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) hanya diberikan kepada penerima isi rumah seperti Tambahan RM500 kepada penerima kategori isi rumah Ibu Bapa Tunggal (IBT) yang mempunyai anak yang memenuhi syarat atau, Tambahan RM300 kepada penerima kategori isi rumah warga emas. yang mempunyai anak memenuhi syarat.


SEMAKAN BANTUAN PERMOHONAN

Macam mana nak tahu kalau anda layak menerima Bantuan Tambahan? Semakan kelayakan permohonan bantuan tambahan.

Untuk makluman anda, anda boleh melakukan semakan secara online melalui laman khas Bantuan Keluarga Malaysia.

Pergi ke laman https://bkm.hasil.gov.my/account/Login.aspx. Masukkan nombor kad pengenalan dan klik semak. Sahkan kata kunci keselamatan anda dan klik YA jika betul kemudian masukkan kata laluan yang didaftarkan sebelum ini dan klik Log Masuk dan Klik semakan status untuk semak status permohonan. Status permohonan beserta jumlah bayaran bantuan diluluskan atau dipaparkan.

Jika tiada maklumat BKM tambahan dipaparkan di laman semakan anda, ini bermakna anda tidak layak untuk menerima bayaran Bantuan tambahan.

TARIKH BAYARAN BKM TAMBAHAN

Berikut adalah tarikh pembayaran bagi Bantuan Tambahan bagi penerima yang layak.

– Fasa 1: 28 Mac 2022
– Fasa 2: 27 Jun 2022 (Pengkreditan dilakukan sehingga bulan Ogos 2022)
– Fasa 3: 20 September 2022 Sehingga Oktober 2022
– Fasa 4: Disember 2022

Sudah baca jangan lupa like komen dan share kan pada kawan-kawan atau keluarga kita agar dapat manfaat bersama. Terima kasih semua.

Sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi talian BKK LHDNM di 1-800-88-2747 untuk maklumat lanjut berkaitan Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) tambahan, anda boleh rujuk di laman www.bkm.hasil.gov.my.