Suami Masih Trauma Gagal Menyelamatkan, Tidur Malam Mengigau Panggil Naziha Malam Tadi

Walaupun terselamat daripada nahas kereta yang dihentam lori membawa muatan sebanyak 5 tan malam tadi, namun hati Muhammad Redzuan masih tidak merasa tenteram mengenangkan nasib isterinya yang pergi dalam sekelip mata. Pada hari kejadian, dia dan isterinya Allayahamah Nurul Nazihah sedang dalam perjalanan ke stadium bola di Iskandar Puteri bagi menyaksikan perlawanan antara pasukan JDT dan Sabah FC. 

Masa itu tangki minyak kereta tiba-tiba meledak... Isteri minta saya keluar selamatkan diri dulu

Melihat portal BH Online, ejen Takaful itu berkata semuanya bermula apabila lebuhraya menjadi sesak akibat daripada berlakunya satu lagi nahas jalan raya di kawasan berhampiran. Semasa cuba menyelamatkan isterinya yang telah terperangkap, Redzuan di tarik oleh orang ramai melalui cermin bahagian penumpang belakang apabila tangki minyak kereta tiba-tiba meledak. Paling menyayat hati Nurul Nazihah juga meminta suaminya agar menyelamatkan dirinya terlebih dahulu. 
@kosmoonline

“Awak keluar dahulu,” antara kata-kata terakhir Allahyarham Nurul Nazihah Kamalul Arifin, 28 kepada suaminya Redzuan Jamil, 28 yang terselamat dalam kemalangan maut di Kilometer 45.7 Lebuh Raya Utara Selatan arah utara berhampiran Sedenak di sini malam tadi.

♬ original sound - Kosmo!

Mak suami minta save video ni untuk kenangan anak dia... Handphone, dompet dalam kereta semua musnah

Sepupunya pula memaklumkan, ibu kepada Redzuan meminta agar simpankan video terakhir yang sempat dimuatnaik oleh Allahyarhamah beberapa jam sebelum terbabit nahas. Menurut Nur Izzah Atikah, hal itu bertujuan untuk menjadi kenangan pemuda itu kerana semua barang pribadi termasuk telefon bimbitnya telah musnah. 


 

@izzahatikah34567

Mak suami minta savekan video ni untuk kenangan anak dia . Hp dompet & semua terbakar dalam kereta . Doakan urusan Iwan dipermudahkan

♬ Belum Siap Kehilangan - Afiq Adnan

Suami Allahyarhamah masih trauma, tak mau makan & minum... Mengigau memanggil nama arwah berkali-kali ketika tidur malam tadi 

Kata Nur Izzah lagi, sepupunya itu masih lagi terkejut dan trauma dengan insiden yang menyayat hati itu sehingga tidak mahu makan dan minum. Selain itu juga, ibu saudaranya juga berkata Redzuan mengigau memanggil isterinya sehingga tertidur akibat keletihan malam tadi. 

 

 

@izzahatikah34567

Kau kuat , kau kena kuat

♬ Sekali Seumur Hidup - LestiSumber: Kisah Dunia