CAR PAYMENT CALCULATOR

Haii... Pernahkah anda dengar tentang kalkulator yang membantu kita untuk mengira bayaran pembelian kereta? Jarang sekali kita mendengar alat, apps atau website yang memudahkan kita seperti ini bukan??? Pada malam ini saya akan berkongsikan website yang membantu kita untuk mengira pinjaman kereta, pajakan, rebat, operational costs dan personal finance. Website seperti ini dapat membantu kita menguruskan kewangan kita terutama sekali dalam keadaan ekonomi pada waktu ini. Nampak sangat membantu bukan?? memang sangat membantu dan sangat senang difahami oleh semua peringkat usia. Apa yang lebih penting website ini adalah percuma untuk digunakan dan hanya menggunakan internet sahaja untuk membukanya. Marilah kita menguruskan kewangan kita dengan bantuan website ini. Disini saya berkongsikan link untuk terus ke website ini. https://www.carpaymentcalculator.net


Kalkulator ini dapat membantu kita untuk mengira loan yang perlu dibuat jika hendak membeli kereta. kalkulator ini menunjukkan formula yang merangkumi rebat yang kita dapat, downpayment yang perlu kita bayar, tax dan full loan yang perlu kita bayar. Melalui website ini juga kita dapat mengagak berapa yang kita perlu bayar setiap bulan dan berapa lama kita perlu bayar. 


 

Didalam website ini juga terdapat banyak perkongsian mengenai cara untuk beli kereta yang sangat berbaloi. Selain itu terdapat juga beberapa perkongsian perbandingan membeli kereta baru ataupun Second hand, beli ataupun pajak, Shopping consideration, pilihan kereta mengikut kemampuan dan ciri-ciri lain yang perlu dititik berarkan. 


Seterusnya, website ini juga sering kali memuatnaik berita atau info mengenai auto loan rates untuk pengetahuan tambahan sesiapa yang melawat ke website mereka. Ini merupakan bonus pengetahuan bagi mereka yang tidak suka melihat berita, mereka boleh mnedapat info mengenai loan rates di websites ini. Apa yang menariknya, website ini sentiasa diupdate agar website ini sentiasa up to date dan selari dengan berita semasa. 


Kalkulator ini juga dapat membandingkan apabila applying your rebate to auto loan melalui institusi kewangan instead kewangan melalui dealer and secara tidak langsung membelanjakan rebat yang sepatutnya ada. Disini kita dapat melihat yang mana lebih berbaloi sama ada menggunakan khidmat institusi kewangan ataupun menggunakan khidmat dealer untuk membeli kereta. Selain itu, kita juga akan mendapat info mengenai auto loan dan dealer didalam website ini untuk kita lebih memahami setiap konsep yang ada. 


Jika kita tidak ingin membeli kereta, tetapi sebaliknya kita ingin menjual atau memajakkan kereta, kita juga boleh mengira .menggunakan kalkulator di website ini. Kita perlu mengira berapa jumlah yang perlu kita jual dan berbaloi atau tidak jika kita ingin memajakkannya. Website ini juga berkongsi mengenai basic lease agar kita tidak mudah tertipu dengan orang lain. 


Apa yang lebih menarik hati adalah, Website ini mempunyai kemudahan untuk kita mengira estimated operation owning kereta dan cost untuk operate kereta kita sendiri. Seperti yang kita mengetahui, mempunyai kereta persendirian tidak semudah yang kita sangkakan. Banyak cost lain yang kita perlu tanggung seperti cost membaiki kereta dan cost minyak kereta. Didalam website ini banyak perkongsian mengenai kos yang mungkin akan kita tanggung jika mempunyai kereta. 


Sampai disini sahaja perkongsian saya mengenai website yang sangat berguna dalam kehidupan kita ini. Semoga kita mempunyai pendapat yang sama iaitu website ini sangat berguna dan dapat membantu kita dalam membuat keputusan yang bijak. Saya sangat merekomenkan anda semua untuk menggunakan Car Payment Calculator ini di website https://www.carpaymentcalculator.net/calcs/car-cost.php